30.09.2010

Maria Amelie

Jeg har brukt de tre siste timene på å lese boka "Ulovlig norsk", skrevet av Maria Amelie, som kom til Norge som asylsøker fra Kaukasus (via Russland og Finland) for åtte år siden. Det er sannsynligvis de tre best brukte timene so far den siste uka, selv om jeg under whitespiritpåvirkning og i praksis har gjort mye annet fornuftig(?) også.


For en historie, for ei jente, for en utrolig stå-på-vilje!
Boka bør kjøpes og leses av alle, ikke for sosialpornografiens skyld (wuh, innblikk i en annen persons liv!), men for en ærlig, godt skrevet bok, som får en til å reflektere over situasjonen til mange asylsøkere, hvor mange skjebner og urettferdig behandlede mennesker det finnes i landet vårt, hva slags system vi har, og hvor dårlig den "individuelle behandlingen" fungerer.
I tillegg viser man at man støtter opp om dette fantastiske kvinnemennesket jeg gjerne skulle kjent, og familien hennes, jo høyere salgstall, jo mer brennhet blir saken, media setter saken på dagsorden, politikere konfronteres, og til slutt kanskje det kan føre til forandring i integreringspolitikken?
Flott julegave, kanskje spesielt til "innvandringsbevisste" mennesker.....?


Synes ihvertfall det var 262 velbrukte norske kroner fra bokkilden.no (bestilt på mandag, i postkassa i dag, torsdag)

1 kommentar: